Ekonomiska problem i F1

Formel 1-säsongen kan man säga ha varit minst sagt rafflande på många olika sätt, både positiva och negativa. Tyvärr så har nog de negativa till sist blivit något övervägande, mycket beroende på ekonomiska problem. 

F1 Monaco

Nu ska man förstås skilja på problem och problem. Att fransmannen Jules Bianchi fortfarande vårdas för livshotande skador efter sin krasch i Japans Grand Prix är förstås något helt annat än de ekonomiska problem som flera stall inom Formel 1 dras med. Inga pengar i världen är ju värda ett människoliv. Men det var de ekonomiska problemen vi tänkte nämna i denna artikel, låt oss hoppas att läget stabiliseras för Bianchi och att han kan vara med på startlinjen igen.

För Caterham, och Marcus Ericsson har säsongen kantats av ekonomiska bekymmer som har lett till att man inte kunnat ställa en slagkraftig bil på banan och således inte heller ens varit i närheten av att på allvar ta några poäng. Man trodde att läget skulle stabiliseras med nya ägare, men diverse tvister mellan nya och gamla ägare har nu gjort att stallet begärts i konkurs och tagits över av en konkursförvaltare.

Turligt nog för Marcus Ericsson att han presterat bra och lyckats övertyga trots den miserabla bilen, för häromdagen så stod det klart att han skrivit på för Sauber för nästa säsong. Sauber har också haft vissa ekonomiska problem, men dock inte av samma digniteter som Caterham.

Och på tal om Jules Bianchi så har även hans stall, Marussia, nu på senare tid också fått stora ekonomiska problem. Så stora problem att faktiskt även dom fått lov att stå över loppet i USA, och väntas också göra det i Brasiliens GP. FIA har nu lite att tänka på inför framtiden om man ska få behålla några stall i tävlingen. För det kommer inte att stanna vid två stall om det ekonomiska läget inte förändras och kostnaderna minskar för stallen.

admin