Lastbilsrally – en motorsport som lockar många

Lastbilsrally är en sport som för det mesta inte får lika stor uppmärksamhet i media som ”vanligt” rally. Det finns dock flera stora tävlingar med både en och flera lastbilsklasser och det är en spännande sport att se på som motorintresserad.

amerikansk lastbil

En tävling som är mycket populär är Pärlrallyt som är Sveriges största rally för tunga veteranlastbilar och bussar. Pärlrallyt drivs av en ideell förening sedan år 2000 och har haft 2139 deltagare sedan första starten. Lastbilsrally är något som lockar allt fler och är du intresserad av att bli aktiv kan du kontakta en aktiv förening. De kan ibland hjälpa dig att införskaffa en lämplig lastbil om du inte redan har en. Det är för det mesta billigare att införskaffa en begagnad lastbil än att köpa en nytillverkad sådan särskilt framtagen för rally till att börja med. Känner du sedan att detta är något för dig, så kan du satsa större och mer på en nyare lastbil. Är du nyfiken på hur ett lastbilsrally går till kan du kika på Youtubevideos i ämnet.

Blir det dags att skaffa en ”riktig” rally-lastbil är DAF ett märke med gedigna meriter i rallyvärlden. Bland annat har de faktiskt vunnit Dakarrallyt en gång. Dakarrallyt fick sitt namn eftersom det, när det startade 1978, gick mellan Paris i Frankrike och Dakar i Senegal. Nu har det dock de senaste varit mycket oroliga tider i Västafrika vilket inneburit att rallytävlingen numera körs i Sydamerika. Själva Dakarrallyt är en tävling som sträcker sig över två veckor och är en enorm utmaning. Det är bara ett fåtal som faktiskt tar sig i mål.

Om du är intresserad av riktigt gamla lastbilar, så ska du satsa på en veteranlastbil. De har en charm som gör att många vill bevara dem. Det finns många fantaster av just veteranlastbilar och på Veteranlastbilar.se hittar du bilder från lastbilsrallyn, länkar till lastbilssidor och mycket annat!

admin