Monaco Grand Prix

Monaco Grand Prix är ett av de mest välkända och ikoniska Formel 1 racen som körs. Detta race hålls en gång varje år på Circuit de Monaco och har hållit i gång snart 90 år (sedan 1929). Det är känt som ett av de viktigaste och mest prestigefyllda racen inom Formel 1 och har en speciell plats i Formel 1 fans hjärta världen över.

Racet hålls på de smala gatorna i Monaco, fylld med skarpa svänga och plötsliga höjdförändringar. Det är en väldigt utmanande och krävande bana som testar även de mest rutinerade Formel 1 förarna. Banan är också den enda Grand Prixbanan som inte följer kraven FIA har på banlängder. Här kör förarna sammanlagt precis över 260 kilometer och inte de 305 kilometer som annars krävs av alla andra Grand Prix.

Just eftersom det är ett sådant viktigt och ikoniskt tävling är det väldigt vanligt bland fans att åka från hela världen för att komma och se detta när det körs. Och vill man själv vara en av dem kan man alltid fixa en resa genom företaget GO Sport Travel.

Genom åren är det många förare som har vunnit detta race, och en handfull har till och med vunnit det flera gånger. En av de mest kända förarna inom Formel 1 är så klart Michael Schumacher, och han är en av endast två personer som vunnit Monacos Grand Prix fem gånger, den andra är britten Graham Hill. De två är dock inte rekordhållare i detta fall. Det håller en man vid namn Ayrton Senna som vunnit racet en gång mer än både Schumacher och Hill. Hans sista vinst kom 1993 då han tyvärr dog året efter i en krasch vid 1994s Monaco Grand Prix, medan han låg i ledningen.

Den främsta kandidaten för att ta rekordet kunde ha varit Nico Rosberg, som tog hem förstaplatsen tre år i rad  (2013-2015) men som beslöt sig för att dra sig tillbaka i december 2016. Detta är därför mest troligt ett rekord som kommer att fortsätta stå under en lång tid framöver.

admin