Rosberg vs Hamilton

Årets cirkus i Grand Prix, Formel 1, avslutas i slutet av november med Abu Dhabis Grand Prix på banan som heter Yas Marina Circuit. Vem kommer då att vara den slutgiltiga segraren?

1098007-glock-at-the-malaysian-formula-1

Redan med 10 deltävlingar kvar kan man lugnt utgå från att striden kommer att stå mellan Nico Rosberg och Lewis Hamilton. Kan finsk-tysken Nico, med smeknamnet Britney (för sina krulliga blonda lockar), bli världsmästare i denna klass för första gången? Lewis Hamilton har en slutseger 2008 att falla tillbaka på, men han nöjer sig säkerligen inte med detta. I skrivande stund skiljer endast 4 poäng till Rosbergs fördel. Kan han hålla undan? Eller blir det som experterna spår att Lewis kommer ikapp och förbi. Även om de båda förarna är stallkamrater finns det knappast någon vänskap ute på banan.

Osämja

Om man nu skall räkna Nico som finne eller tysk (han har dubbelt medborgarskap) kan vara upp till var och ens hjärta. Vi svenskar håller kanske mer på Finland om det nu inte gäller ishockey. Finland har stolta traditioner i Formel 1 med världsmästare som Keke Rosberg, Mika Häkkinen och den senaste i raden Kimi Räikkönen. Experterna tippar dock inte på tyskt – eller finskt – denna gång. De lutar mer mot att Hamilton tar hem det. För att återgå till den hårda konkurrensen mellan Hamilton och Rosberg har det varit tuffa tag även utanför banan. Ett bråk under och efter Monacos GP mynnade ut i häftigt agerande från Lewis Hamilton som blev tvåa i loppet. Bland annat rasade han över att Rosberg fick gå in i depå före honom. Ledningen menade dock att killen som leder har första tjing.

Nu skall dock det hela vara till ända och vi får hoppas att de återstående loppen blir sportsliga och att bäste förare vinner. Lewis har erfarenheten från förra vinsten men Nico är hungrig.

Roger