Se på Formel 1

Världsmästerskapet i Formel 1 är en tävling fylld med spänning och action med snabba och vrålande bilar. I år är det den 65:e säsongen som VM-tävlingarna körs.

formula-1

Med jättar som Ferrari, Mercedes-Benz och Renault väntar en säsong med mycket action. Totalt deltar 22 förare från 11 olika stall. Tävlingen började den 16 mars och avslutas i Abu Dhabi 23 november. Den regerande mästaren, Sebastian Vettel, verkar dock inte ha en chans i år – just nu domineras tävlingarna av Lewis Hamilton och Nico Rosberg.

Älskar du motorsport måste du självklart följa tävlingarna. Idag finns det fler möjligheter än någon gång tidigare att se F1. Genom mobil, surfplattor eller TV kan du se varje race live. Men det finns få saker som slår att se ett F1-lopp live. Det kan vara knepigt att hitta rätt biljett, flyg och boende om du inte vet vart du ska vända dig. Som tur är finns det olika tjänster du kan nyttja. Go Sport Travel erbjuder paketlösningar för dig. Med inkluderat boende, flyg och biljett till loppet kan resan knappast bli enklare. Det är en upplevelse som skiljer sig väldigt mycket från att se ett lopp på TV till att sitta där med ett helt hav av människor i publiken som delar samma intresse.

Det har skett vissa förändringar inför årets F1. Kimi Räikkönen, vår finska grannförare, återvände till sitt gamla stall Ferrari som han 2007 vann sin förartitel med. Den brasilianske föraren Felipe Massa fick då lämna stallet men inledde ett kontrakt med Williams där han ingår i ett lag med Valterri Bottas. Vidare har den traditionella 2,4 liters V8-motorn som introducerades 2006 ersatts med en ny 1,6 liters V6-turbomotor. Den ska vara mer miljövänlig men samtidigt erbjuda samma kraft som den tidigare motorn.

Roger