Spännande upplösning i Formel 1

Som vi redan tidigare har skrivit om så står kampen om världsmästartiteln i Formel 1 mellan britten Hamilton och tysk-finske Rosberg. Med bara ett fåtal lopp kvar så är det nu fördel Hamilton, men mycket kan hända.

Formel 1

Borde vara avgjort.. eller?

Ser man till vad alla spelbolagen säger så är det inget snack om saken att det kommer att bli brittisk seger i årets upplaga av Formel 1. Men konstigt vore det väl om inte spelbolagen skulle sätta oddsen lägre på föraren som ligger i ledning och dessutom har vunnit dom senaste fyra loppen. Så om man ser det på det sättet så är det kanske magstarkt att säga att “mycket kan hända”, men riktigt så enkelt är det ju inte i sportens värld. För sport av olika slag är inte alltid logisk på alla plan.

För i de allra flesta sporter så har man formtoppar och formsvackor. Som vi såg under den första delen av denna säsong så var det Nico Rosberg som vann varje tävling före Hamilton som blev alltmer frustrerad på sin stallkamrat. Men så hände något för ett antal tävlingar sedan. Rosberg körde av och fick bryta en tävling, samtidigt som Hamilton såg till att vinna loppet och på så vis även ta över ledningen i VM-serien. Precis som på banan så svänger det väldigt snabbt, och med tre återstående lopp så finns det inget som säger att detta inte skulle kunna hända på nytt.

Många poäng att köra om

Ännu är det många poäng kvar att köra om och på resultatlistan just nu så skiljer det 17 poäng mellan dem båda och tre tävlingar återstår att köra om. Dessutom så har man gjort om reglerna så att den sista deltävlingen blir till en form av final då det delas ut dubbla poäng i det loppet. Så ni kan ju tänka er hur det blir 0m den ene vinner och den andre får lov att bryta den sista tävlingen – mycket kan alltså fortfarande hända.

admin