Tips att tänka på inför fjällresan

Det är sportlovstider och många älskar att åka till de Svenska fjällen under dessa perioder och ledigheter från skolan. Gör man detta varje år så vet man hur man packar sin bil bäst, vi kommer ändå att ge en del bra tips att tänka på inför fjällresan med bilen.

Mycket beror på vilken typ av bil som man har, en kombi ger mer utrymme för packning och annat. En mindre bil så kan det vara bra att skaffa sig ett takräcke eller liknande för att få plats med allas skidor och annat som man kan fästa i en lasthållare som fästs på bilens tak. Se till att surra fast allt ordentligt innan avfärd och stanna med jämna mellanrum för att se att all surrning är intakt och inget lossnar.

Är det fråga om en längre färd så kan det vara bra att förbereda sig på bästa sätt inför färden. Har man barn eller ungdomar i bilen så kan det vara bra att se till så de kan hålla sig sysselsatta under den långa färden. Surfplattor med massor med film och spel är ett ypperligt sätt idag att sysselsätta den yngre generationen. Packa även med frukt och snacks så man kan få i sig något under färden. Det ska inte vara tråkigt att åka bil utan en upplevelse.

Kolla också upp väderrapporten innan ni åker, gärna fler än en gång så att ni vet hur vädret kommer att arta sig ju längre upp i landet ni kommer. Vinterdäck är att föredra på vinterväg och se till så att bilen är i topptrim inför färden. Ta med verktyg, extra spolarvätska, kylarvätska, motorolja och annat som kan komma till pass om något händer. Det gäller att vara så förberedd som det bara går. Även om inget händer kan man möta någon som är i behov av hjälp.

admin