Världens fem svåraste race

Motorcross

Motorsport är i sig själv farligt även om med dödsfallen minskat med modern säkerhetsutrustning är det fortfarande en av världens största utmaningar. Här är en lista med världens svåraste och farligaste motorsporttävlingar.

5. Östafrikanska safarirallyt

162 mil lång sträcka genom Afrika med en körtid på över 15 timmar, få rallyn är så krävande för både bil och förare som detta.

4. Erzberg Rodeo

Utan tvekan världens svåraste cross race med en bana som låter få deltagare gå i mål. Av de 1500 deltagarna som kvalade fick 500 stycken delta i slutracet, av dom gick bara 9 i mål. Med sådana odds handlar det inte längre om hastighet, det handlar teknik.

3. Dakarrallyt

Att ta sig ända från Paris till Dakar är ingen enkel tripp, den var till och med så svår att rallyt fick flytta till en annan kontinent. Numera hålls den i Sydamerika men det betyder inte att det är farligt, det är fortfarande en risk att inte alla som deltar kommer att nå målet levande.

2. Baja 1000

Inget race har ett lika mörkt ryckte som detta där det varje år kommer rapporter om att åskådarna på ett eller annat sätt förstört banan eller till och med gillrat fällor för att förstöra för förarna. De flesta är inte skapade för att medvetet skada förarna utan som hopp för att skapa dramatik, något som lätt blir fel tack vare de höga hastigheterna som hålls.

1. Isle of Man TT

Världens utan tvekan dödligaste race mellan 1907 och 2009 omkom över 242 förare under tävlingen eller officiella träningspass. Värsta året i racets historia var 1970 då 6 personer förlorade sina liv, en till person förlorade senare på året sitt liv på samma bana under ett annat race.

 

admin